18 Aralık 2016 Pazar

Püreler Pürelerrr

Her sebze ve her bakliyattan  püre yapılabilir. Mevsimine göre her sebze aşağı yukarı birbirine yakın tekniklerle püre haline getirilebilir. güzel bir yemeğin yanında tamamlayıcı olarak kullanılacağı gibi, bir iki ekleme ile güzel bir meze haline de gelebilir..

Havuç Püresi

800 gr havuç
3/4 bardak et suyu
1/2 bardak süt
2 çorba kaşığı kaşar peyniri(kars tercih ediyorum ben)
yeteri kadar tuz

havuçların kabukları soyulduktan sonra, rendeliyoruz. daha sonra et suyu ve tuz ile tencereye koyup yumuşayıncaya kadar hafif ateşte kaynatıyoruz, püre kaynamamalı, tıngırdatmalı.. havuçlar iyice yumuşadıktan sonra süzgeçten geçiriyoruz, ben süzgeçten geçiriyorum, blender kullanınca sulanma riski oluyor. süzgeçten geçirdikten sonra kaynamış olan sütü ve kaşar peynirini ilave edip, birbirine iyice yedirmeliyiz. bu işlemden sonra arzu ederseniz azıcık bir tereyağı ile bir tavada çevirip güzelce parlamasını da sağlabilirsiniz , afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder