Kreplerden Börekler Avcı Böreği
Avcı böreğini evden hiç eksik etmem desem yeridir. Çoğu zaman kıymalısını yani olması gerektiği gibi yaparım. bazen de iç malzemesini değiştirerek yapıyorum. peynirlisi, ıspanaklısı, mantarlısı, dilim zeytinlisi gibi.
Biz ilk önce normal olanı yapalım. Avcı böreği için bize tabii ki krep, kuru soğan,dövülmüş ceviz, tuz ve karabiber gerekir.Panelemek için ise un, yumurta ve galeta unu gerekir. Kızartmak için sıvıyağ. Soğanlarımızı soteliyoruz, bir süre sonra kıymamızı verip , kıyma kavrulunca diğer malzemeleri katıyoruz. belki siz içine renk olsun diye yağ biberi ile maydanoz da katmak istersiniz, takdir sizindir efendim. içimiz hazır olduğuna göre. kreplerimizin içine bir tepeleme içi koyuyoruz sonrasında sigara böreği gibi sarıyoruz. birleşme noktasına azıcık yumurta sürüp yapıştırıyoruz. sonrasında pane işlemi yapmamız gerek. panelemek için böreklerimizi ilk önce una, sonra yumurtaya ve en sonda galeta ununa bulayıp , kızgın yağda altın sarısı renk oluncaya kadar kızartıyoruz ,Afiyetle efendim.
Krep Tarifi için Tıklayın
Krep Tarifi için Tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder