20 Temmuz 2016 Çarşamba

Krep

Fransızların işçi bir kızın adını koydukları, hatta dünyanın en ünlü işçisi 
Krep Süzet

     Krep Süzet reçetesine geçmeden önce bence krep nasıl yapılır onu bilmemiz gerekir. Klasik krep hamuru yapmak için 2 ölçü un 2 ölçü süt örnek olarak ölçek olarak bardak kullanacaksak(200 lük) 3 yumurta bize yeter. sıvıyağ, tatlıda kullanacaksak pudra şekeri, eğer tatlıda kullanmayacaksak, tuz gerekir.
       Bu malemeleri bir kapta birleştirdiğinizde biraz koyu kıvamlı olduğunu göreceksiniz. Bu durumda biraz daha süt ekleyerek boza kıvamından biraz daha ince bir kıvama gelmesini sağlamamız gerek. sonra az bir yağı peçeteyle sürdüğümüz tavamıza krepler kalın olmayacak şekilde dökelim. krep ne kadar ince olursa makbuldür efendim. Kağıt gibi de yapmamak gerek tabii :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder