17 Temmuz 2016 Pazar

EL Yapımı Makarna


Pastaaa Mammaaa miiiaaaa 
Çok severek yaparım makarnayı, hatta kızımla birlikte yaparız genelde. Çeşit çeşit, rengarenk makarnalar… Yine karşımızda az malzemeyle harika sonuç örneklerinden makarna… İtalya ile özdeşleşmiş makarna, tüm dünyanın şapka çıkardığı gastronomik bir değerdir. Temel hamuru un, yumurta, tuzdan oluşur. İtalyanlar makarnanın içerisine birazcık(her bölgede değil) semolina yani irmik unu da katarl4ar.
Ispanaklısı, domateslisi, kırmızı pancarlısı, zeytin ezmelisi, kalamar mürekkepli makarna hamurlarına renk vermek için kullanılır hatta zerdaçalı da unutmamak gerek. Kesinlikle gıda boyası kullanmamalıyız.



Lazanya-Kıymalı,Mantarlı
Lazanya Hamuru için
300 gr un
3 adet yumurta
Tuz
İç harcı için
500 gr dana kıyma

2 adet soğan (brunoise doğranmış)(brunoise doğrama


Ispanaklı Lorlu(Ricotta da olur)  Ravioli











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder