Pastaaa Mammaaa miiiaaaa
Çok severek yaparım
makarnayı, hatta kızımla birlikte yaparız genelde. Çeşit çeşit, rengarenk
makarnalar… Yine karşımızda az malzemeyle harika sonuç örneklerinden makarna…
İtalya ile özdeşleşmiş makarna, tüm dünyanın şapka çıkardığı gastronomik bir
değerdir. Temel hamuru un, yumurta, tuzdan oluşur. İtalyanlar makarnanın
içerisine birazcık(her bölgede değil) semolina yani irmik unu da katarl4ar.
Ispanaklısı, domateslisi,
kırmızı pancarlısı, zeytin ezmelisi, kalamar mürekkepli makarna hamurlarına
renk vermek için kullanılır hatta zerdaçalı da unutmamak gerek. Kesinlikle gıda
boyası kullanmamalıyız.
Ispanaklı Lorlu(Ricotta da olur) Ravioli
Lazanya-Kıymalı,Mantarlı
Lazanya Hamuru için
300 gr un
3 adet yumurta
Tuz
İç harcı için
500 gr dana kıyma
2 adet soğan (brunoise doğranmış)(brunoise doğrama
Ispanaklı Lorlu(Ricotta da olur) Ravioli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder