21 Temmuz 2016 Perşembe

Deniz Börülcesi

Deniz Börülcesi her zaman ve her yerde bulunmayabilir, özellikle Ege ve Akdeniz'de bilinir.. Amaaa Marmarada da çok tüketilir.. yapımı çok zor olmayan bulması zor olan bir sebzedir. 

Deniz börülcesi ile de bir çok reçete uygulamak mümkündür. Tabii biz öncelikle temel reçeteyi uygulayacağız sonrasında varyantasyonlarını inceleriz.

Deniz Börülcei için gereken malzeme deniz börülcesi ve sudur. Kaynamış suyun içerini sapları ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri yerleştiriyoruz. arasıra pişip pişmediklerini kontrol ediyoruz. Börülceler piştiğinden içlerindeki sert ot çabuk çıkmalıdır .Ama çok da yumuşatmamak da gereklidir.
Haşlama işlemi tamamlandığında soğuk suyun içine deniz börülcelerini alıyoruz. Ben buzlu su tercih ediyorum Bunun nedeni yeşil rengi canlı kalmasıdır. Deniz börülcesinin kaynama suyuna tuz atmıyoruz zaten deniz kenarında yetiştiği için yeteri kadar tuzu içinde muhafaza eder. soğuyan deniz börülcelerini servis ederken (klasik servis) limon suyu, zeytinyağı ve sarımsaktan (havanda dövülmüş) oluşan bir vinegret hazırlayıp, börülcelerimizin üüzerine gezdirip servis ediyoruz, afiyetle efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder