18 Temmuz 2016 Pazartesi

Piliç Sarma

Piliç Sarma
Pilicsarma yapalim ama nasilyapalim , eger bir tarife veya reçeteyebağlı kalacaksak isimiz zor. Biz en iyisi bildigimiz teknileri bir yoklayalim ve birseyler yapmaya çalışalım, hanımefendiler beyefendiler karsinizdapilic sarma.. Hem de butunpilicten ve kemiksiz, coksaygilar:)
1 adet butunpilic
500 gr tavuk ciger
Kimyon
3 adet orta boy kuru sogan beyazindan olsun lutfen
Karabiber
Tuz
Yag biberi 1 adet
Tereyagi
Siviyagi
Butun pilicimizi goguskisimlarindan bir cizik ile ise baslayalim, yavasyavaskemigeyakin olacak sekilde pilicimizi kemiklerinden ayirmayabaslayalim. Bu islem bittikten sonra tavugumuzustrec filmin arasinasikistirarak biraz dovelim (cokdegillutfen) form almasiicinyapiyoruz bu islemi.
Kuru soganlarimizibrunoise seklinde dograyalim(bkz. Dogramasekilleri, brunoise) siviuagi tenceremize koyalimcokcok az bir sure sonra tereyagimizi verelim( bu islemtereyaginij dayanma gucu daha az olduguicin, bir nevi tereyaginiguclendirmekicinyapilir) soganlarimizi da verelim konkassedogranmis (bkz. Konkassedograma) biberlerimizi de verelim , kavuralim iyice soganlarimiz ve biberimi iyice karamelize olsun diye bir parca tuz verelim ., karemelizasyonesnasindatavamizin veya tenceremizin dibine yapisantortulari ya bir bardak tavuk suyu , yoksa normal su ile deglaze( bkz. Deglaze) edelim. Tavuk cigerleri de verelim . kavirmaislemine devam edelim bu esnada kimyon karabiber ve tuz kontroluyapalimtamamlayalim. Sonrasinda mutfak blenderinda iyice pure haline getirelim harika bir icharcimizolmus oldu.
Tavugumuz yekpare sekilde bizi bekliyordu bu harctanaliptavugumuzunicine iyice dolduralim. Sonrasindajut ipi ile rosto baglar gibi baglayalim. Asagiyukariyemegimizitamamlamis olduk.
Firin tepsisinin icerisineyaglikagit serip, uzerine rosto gibi hazirda bekleyen tavugumuzuyerlestirelim, bu sekilde 170-180 derece firinda iyice kizarana kadar pisirelim. ( tabii arzu edersek bu islemibuyuk bir tava icerisinde et muhurler gibi baslayip sonra firina atabiliriz, takdir size kalmis.)
Yemegimizfirindanciktiii, dilimlenmeye hazir. Jut iplerini kibarca cikariyoruzkalip gibi tavugumuz ortaya cikiyor. Dilimleme isleminiyapiyoruz. Yaptiktan sonra istersek yine tava da az bir tereyagi ile parlatabiliriz yemegimizi hem renk guzellesir hem dolgun gozukur.
Yemegimizhazirr, fakat bu sekil sade bir sunum da olmayacagiicinyemegimizi uygun olarak bir sos belirlememiz gerek. Bir kac sos onerisini soslar bolumunde bulabilirsiniz efendim, afiyetle











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder