Piliç Sarma
Pilicsarma yapalim ama nasilyapalim , eger bir tarife veya reçeteyebağlı
kalacaksak isimiz zor. Biz en iyisi bildigimiz teknileri bir yoklayalim ve
birseyler yapmaya çalışalım, hanımefendiler beyefendiler karsinizdapilic
sarma.. Hem de butunpilicten ve kemiksiz, coksaygilar:)
1 adet butunpilic
500 gr tavuk ciger
Kimyon
3 adet orta boy kuru sogan beyazindan olsun lutfen
Tuz
Yag biberi 1 adet
Tereyagi
Siviyagi
Butun pilicimizi goguskisimlarindan bir cizik ile ise
baslayalim, yavasyavaskemigeyakin olacak sekilde pilicimizi kemiklerinden
ayirmayabaslayalim. Bu islem bittikten sonra tavugumuzustrec filmin
arasinasikistirarak biraz dovelim (cokdegillutfen) form almasiicinyapiyoruz bu
islemi.
Kuru soganlarimizibrunoise seklinde dograyalim(bkz. Dogramasekilleri,
brunoise) siviuagi tenceremize koyalimcokcok az bir sure sonra tereyagimizi
verelim( bu islemtereyaginij dayanma gucu daha az olduguicin, bir nevi
tereyaginiguclendirmekicinyapilir) soganlarimizi da verelim konkassedogranmis
(bkz. Konkassedograma) biberlerimizi de verelim , kavuralim iyice soganlarimiz
ve biberimi iyice karamelize olsun diye bir parca tuz verelim ., karemelizasyonesnasindatavamizin
veya tenceremizin dibine yapisantortulari ya bir bardak tavuk suyu , yoksa
normal su ile deglaze( bkz. Deglaze) edelim. Tavuk cigerleri de verelim .
kavirmaislemine devam edelim bu esnada kimyon karabiber ve tuz kontroluyapalimtamamlayalim.
Sonrasinda mutfak blenderinda iyice pure haline getirelim harika bir icharcimizolmus
oldu.
Tavugumuz yekpare sekilde bizi bekliyordu bu
harctanaliptavugumuzunicine iyice dolduralim. Sonrasindajut ipi ile rosto
baglar gibi baglayalim. Asagiyukariyemegimizitamamlamis olduk.
Firin tepsisinin icerisineyaglikagit serip, uzerine rosto
gibi hazirda bekleyen tavugumuzuyerlestirelim, bu sekilde 170-180 derece
firinda iyice kizarana kadar pisirelim. ( tabii arzu edersek bu islemibuyuk bir
tava icerisinde et muhurler gibi baslayip sonra firina atabiliriz, takdir size
kalmis.)
Yemegimizfirindanciktiii, dilimlenmeye hazir. Jut iplerini
kibarca cikariyoruzkalip gibi tavugumuz ortaya cikiyor. Dilimleme
isleminiyapiyoruz. Yaptiktan sonra istersek yine tava da az bir tereyagi ile
parlatabiliriz yemegimizi hem renk guzellesir hem dolgun gozukur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder